انواع سیل گروپ ها دارای تنوع بالایی در سایز و اندازه می باشند. سیل گروپ برای انواع دستگاه ها نظیر بلدوزر، لودر، لیفتراک، دامپتراک و انواع مختلف ماشین آلات راه سازی و معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. کارکرد مهم و اساسی سیل گروپ، آب بندی نمودن قطعات دستگاه می باشد. بر همین اساس این قطعه دارای اهمیت بسیار بالایی است.
انواع سیل گروپ
سیل گروپ و قطعات آب بندی دارای انواع مختلفی می باشند که در ادامه به بررسی آنها پرداخته می شود. یکی از سیل گروپ های معمول که در ماشین آلات مورد استفاده قرار میگیرد، اورینگ می باشد. در ساختار این قطعه از لاستیک های مصنوعی استفاده شده است و به عنوان سیل متحرک و ثابت به کار گرفته می شود. اورینگ به منظور آب بندی پمپ ها، شیرهای هیدرولیکی و پیستون ها کاربرد دارد.
این قطعه آب بندی، برای قرار گرفتن در شیارها مورد استفاده می باشد. برای محیط های آب بندی که زاویه دار هستند، این قطعه به کار نمی رود. در مواقعی که اورینگ تحت تاثیر فشار زیاد باشد، برای جلوگیری از خارج شدن آن از شیار، در پشت اورینگ یک رینگ فیبری قرار داده می شود. به طور معمول نصب رینگ فیبری در سمت کم فشار انجام می شود. در مواقعی که از دو رینگ فیبری استفاده گردد، قطعه اورینگ در بین رینگ ها قرار داده می شود.
از دیگر سیل گروپ های آب بندی، سیل هایی به شکل «U» و «V» می باشد. این سیل های متحرک، شافت پمپ ها و پیستون را آب بندی می نماید. در ساختار این قطعات آب بندی از پلاستیک، لاستیک مصنوعی و طبیعی استفاده می شود. با نصب این قطعات روند آب بندی کامل تر و مناسب تر صورت می گیرد.
گردگیر ها، یکی دیگر از انواع سیل گروپ به شمار می رود. گردگیر ها عمل آب بندی را در پیستون ها انجام می دهند که این فرآیند، با چسبیدن این آب بند به سطح قطعه صورت می گیرد. از نمونه های دیگر سیل های مکانیکی، آب بندهای فی می باشد که در ساختار آنها از فولاد استفاده می شود.
آب بندهای فی در دو نوع جمع شونده و باز شونده یا پیستونی موجود می باشد. این قطعه در فضاهایی که از حرارت بالا برخوردار می باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت عدم نصب دقیق آب بندهای فی، نشت زیادی اتفاق می افتد. برای جلوگیری از نشتی زیاد این قطعه، با استفاده از کاسه نمد به کار گرفته می شود.
واشرهای کمپرسی معمولاً در دو نوع غیر فی یا فی وجود دارند و با پر کردن فضاهای ناصاف، عمل آب بندی را انجام می دهند. کاسه نمد ها نیز نمونه دیگر از قطعات آب بندی محسوب می شوند که برای جلوگیری از نشت روغن در محفظه مربوط به آن به کار می روند.
ویژگی های انواع مختلف سیل گروپ
با وجود اینکه سیل گروپ در انواع مختلف تولید می شود، اما در اغلب موارد نوع عملکرد و کار آنها یکسان می باشد. سیل های مکانیکی به طور معمول از یک جزء ثابت که به پوست اتصال دارد، و یک جزء چرخشی و دوار که به شافت متصل می شود، تشکیل می گردد.
این دو جز به وسیله یک فنر محکم می شوند. به منظور حرکت جانبی یا مماسی، یک رینگ لاستیکی یا دیافراگم نیز موجود است. سیل های مکانیکی شامل دو بخش لاستیکی و فی می باشد. برای آب بندی بین سطح پوسته و رینگ ثابت، از اورینگ استفاده می گردد. رینگ ها آب بندی بین غلاف شافت و رینگ دوار را انجام می دهند. آب بندی میان قسمتهای متحرک و ثابت رینگ های مکانیکال، به وسیله تماس مستقیم سطح دو رینگ انجام می پذیرد که این رینگ ها را فنری به یکدیگر فشرده می سازد.
خرید انواع سیل گروپ
یکی از اصول مهم و اساسی در خرید انواع سیل گروپ، دقت و توجه به نوع ضخامت، قطر بیرونی، قطر داخلی و میزان سختی پذیری قطعه می باشد. برای خرید و انتخاب انواع سیل گروپ ، مورد توجه دادن کیفیت و اصل بودن قطعه بسیار حائز اهمیت می باشد.
یکی از نکاتی که باید در خرید این قطعه مد نظر قرار داد، توجه به نوع جنس قطعات آب بندی است. استفاده از قطعات آب بندی غیر اصل و بی کیفیت موجب نشت و پخش شدن مایعات مختلف به سایر قطعات دستگاه شده، و علاوه بر به وجود آوردن مشکلات اساسی، از نقطه نظر اقتصادی نیز صرف هزینه های اضافی و گزاف را شامل می شود. خرید و انتخاب قطعات آب بندی اوریجینال و با کیفیت علاوه بر افزایش طول عمر مفید قطعات، عملکرد مفید و بهینه دستگاه را نیز با خود همراه دارد.
درباره این سایت